Lokalpatrioti Rijeka povodom subotnjih navijačkih izgreda na Kantridi osuđuje sramotno ponašanje policije prema domaćim navijačima dok prema gostujućim navijačima Torcidi glavnim akterima nereda, nije poduzela gotovo ništa.
Trebao je to biti još jedan zanimljiv Jadranski derbi, uvijek nabijen emocijama, sve je počelo lijepo za Rijeku. Okupilo se je oko 10 000 navijača, među njima i oko 800 navijača Hajduka. Rijeka je povela euro pogotkom, Benkovim volejom 'a la Van Basten'. Gol kakav se rijetko viđa na nogometnim stadionima, zasjenila su divljanja na istočnoj tribini.

http://www.youtube.com/watch?v=zhHUoxwWZTs
Rijeka - Hajduk 1:0, gol Leon Benko 25' 

i onda Hajduk izjednačuje za  1:1 u (58). No, baš tada s istočne tribine gdje su se nalazili navijači Hajduka, počele su letjeti baklje prema navijačima Rijeke, obiteljskim tribinama na kojima su bile nemoćne žene i djeca. Sramotno je što su ih počeli bacati na djecu , starce a  cijelo to vrijeme policija, pitaj Boga iz kojih krajeva došla , promatrala je mirno to divljanje Torcide.

rijeka hajduk policija psi suzavac

Policija u akciji pražnjenja domaće obiteljske  tribine

.armada policija dijete

Prenosimo komentar jednog čitatelja   s portala N.L.
"čestitke" rvackoj "policiji".nakon što su mi primitivci iz Torcide zapalili ruksak od djeteta i otjerali normalne navijače oni su pretukli nas što smo ostali a tovare nisu dirali, pravo i pravda nisu jednaki za sve, sramota, ali ovdje neću stati, tužit ću ih do Strasbourga ako treba, stoke...."

Od tada je sve krenulo u krivom smjeru, a mnogi više nisu ni gledali utakmicu nego događanja na tribinama. Policija da bi uvela red  tukli su i na kraju rastjerali navijače Rijeke pendrekom i suzavcem,  dok su s druge strane primitivni tovari radili što god su htijeli. Čak su otvorili vrata od kaveza, par njih je izašlo na atletsku stazu a neriječka policija tuče naše navijače, tek nakon 5 minuta stiže 6 policajaca,  koji su obuzdali tovarčiće ! Sigurnost na stadionu je jedno veliko nula. Dovesti dijete na stadion je stvarno rizičan potez, kad te  policija ne želi zaštiti.

inavijač na ogradi torcida kantridak.   

huligani torcida
Torcida provaljuje iz kaveza


Pitamo se zašto policija nije ispraznila dio tribina na kojem je bila Torcida, nego se ispraznio dio s navijačima Rijeke? Tko je tu domaćin ?
Tako će nam raditi i na novom stadionu ? Trgati stolice i bacat baklje na obitelj ? A policija će tjerati domaće navijače, a divlljake mirno puštati i provesti natrag do svojih jazbina, iz kojih su došli.

I šlag na kraju ,točka  na i dan poslije "riječka policija" poduzima slijedeće korake protiv izgrednika, Josip Brezovec, Leon Benko, Dario Knežević i Ivan Močinić terete se da su spriječavali službene osobe u obavljanuju svojih dužnosti, konkretno spomenuti igrači "Rijeke" su verbalno pokušali ishoditi oslobađanje jednoga navijača koji je nakon utakmice utrčao na teren ne bi li se domogao bijeloga dresa. Budući da nisu uhićeni oni koji su izazvali incidente i mogli ugroziti nečiji život, ovaj potez policije može se samo opisati jednom riječju - sramota.

https://www.youtube.com/watch?v=8jkAWKzTuwQ 
Leon Benko stao u obranu navijača Rijeke !

 

Zaključak, primitivni navijači Hajduka došli su u GOSTE NA KANTRIDU ! A KANTRIDA JE SVETINJA! Policija je trebala ispraznit cijelu istočnu tribinu i nastavit utakmicu bez gostujućih navijača !!! Pa da vas vidimo kako će te se ponašati sljedeći put !

30.09.2013.