Dobrodošli na prvi pravi 100% riječki gradski webshop. U usporedbi s ostalim hrvatskim mjestima ne postoji takvo mjesto u Hrvatskoj, gdje se npr. prodaju gradske zastave i ostali artikli, pa će u tom pogledu naš grad i kraj biti prvi i jedinstven.

Opširnije...

 

 Briškula je omiljena i popularna igra na Kvarneru i zato smo napravili igraće karte za briškulu, trešetu i ostale varijante kartaških igara u riječkoj verziji. Karte su plastificirane a kvalitetu jamči Hrvatska gospodarska komora. Na svakoj poleđini je otisnuta riječka povijesna zastava dok je na licu ostavljen stil od tršćanskih karata koje su i najviše korištene u našem kraju te su postale zaštitni znak za igranje briškule i trešete. Karte su smještene u lijepo dizajniranoj kutiji s otisnutim bar kodom , koji će vas odvesti u povijest igraćih karata u Rijeci. Idealno za pokloniti nekome !

karte briskula fiumestina rijeka

Igraće karte možete kupiti na našem WEBSHOPU.

Opširnije...

fiumanski rjecnik parla fiuman

LPR s ponosom predstavlja Fiumanski rječnik na hrvatskom te prvi uopće takav rječnik u digitalnom obliku. Kako je projekt iznimno vremenski zahtjevan zasad smo skupili oko 700 riječi. Naravno projekt ćemo nastavit gradit i nadopunjavat, jer nas još čeka na tisuće i tisuće riječi. Osobitost ovog rječnika je i ta što se može pročitati riječ kako se pravilno i izgovara, cijeli rječnik tek tada zapravo i ispunjava svoju svrhu i čini ga jednostavnijim  za upotrebu.

Opširnije...

Rika ili Reka - Čakavski rječnik kvarnerskog kraja

Sve što (ni)ste znali

Nakon objave prvog internetskog fiumanskog rječnika na hrvatskom, koji je izazvao veliko zanimanje, na red je došao i drugi govor grada Rijeke - čakavica.  

dijalektoloska karta Rijeke

Opširnije...

Lokalpatrioti Rijeka povodom subotnjih navijačkih izgreda na Kantridi osuđuje sramotno ponašanje policije prema domaćim navijačima dok prema gostujućim navijačima Torcidi glavnim akterima nereda, nije poduzela gotovo ništa.
Trebao je to biti još jedan zanimljiv Jadranski derbi, uvijek nabijen emocijama, sve je počelo lijepo za Rijeku. Okupilo se je oko 10 000 navijača, među njima i oko 800 navijača Hajduka. Rijeka je povela euro pogotkom, Benkovim volejom 'a la Van Basten'. Gol kakav se rijetko viđa na nogometnim stadionima, zasjenila su divljanja na istočnoj tribini.

http://www.youtube.com/watch?v=zhHUoxwWZTs
Rijeka - Hajduk 1:0, gol Leon Benko 25' 

i onda Hajduk izjednačuje za  1:1 u (58). No, baš tada s istočne tribine gdje su se nalazili navijači Hajduka, počele su letjeti baklje prema navijačima Rijeke, obiteljskim tribinama na kojima su bile nemoćne žene i djeca. Sramotno je što su ih počeli bacati na djecu , starce a  cijelo to vrijeme policija, pitaj Boga iz kojih krajeva došla , promatrala je mirno to divljanje Torcide.

rijeka hajduk policija psi suzavac

Policija u akciji pražnjenja domaće obiteljske  tribine

Opširnije...

Stranica 1 od 2