INBOX DISKRECIJA - Zanimaju nas kolike su plaće u Rijeci i našem kraju ?
 Posebno plaće radnika u trgovačkim lancima ( Tommy, Studenac, Plodine, Konzum, Kaufland, Piko, Brodokomerc,  Müller , Lidl, DM , Spar, Vindija  itd. ) jer je taj radni sektor najzastupljeniji.  
Također zanima nas koliko se kreću  plaće u JGL-u s obzirom da uskoro otvaraju još radna mjesta zbog sve  većeg i većeg obima posla.    
Javite se u inbox , diskrecija je kao i uvijek zajamčena. Otkriće plaća može dovest do vašeg povećanja ili da se  barem izjednače jer konkurencija sigurno ima veće  ali i da se loša plaćena mjesta napuste i da taj trgovac bude kažnjen zbog loših radnih uvjeta. Također možete napisat i uvjete rada, 13 .plaća i sl.
Spisak plaća ćemo javno objavit. I lijepa prilika da vidimo što nam se dogodilo s plaćama kad budu uskoro  preračunate  u EUR.

Također minimalna neto plaća za 2022. godinu u Hrvatskoj  je 3.750 kuna. A Riječani nažalost u prosjeku najčešće imaju netto plaću oko 4800 kn s kojom nije moguće voditi samostalan i normalan život.  Ovo su vaši odgovori prenijeti kako ste ih dostavili. Nemojte zaboraviti da je na portalu LPR prvi put  2016. prvo provedeno ovakvo istraživanje nečijih plaća u našem gradu i kraju. Članak je ovdje.


Plaće u Gradu Rijeci  i našem kraju 2022.

Brodokomerc, 3650+prijevoz i bon 300 kn

Trenutno radim u Brodokomercu,kao poslovođa prodavaonice.
Placa sa 200 kn nagrade mi iznosi 4.400.00 kn,s time da poslije place dobijemo bon od 300 kn i na kraju mjeseca mjesecnu naknadu za prijevoz....znaci sa svime time moja placa kao poslovode iznosi oko 5.000.00 kn.
E da....13 place nismo vidjeli godinama


Lidl, voditelj smjene (Pomoćnik voditelja trgovine) 7200 bez bonusa, prijevoza i slicno.

U trgovinama općenito skladistara nema, jedino u logističkim centrima postoje skladistari.
Prodavač 40h cca 6tisuca kuna
Prodavač 30h 5tisuca
Firma ima oporezivu 13. Placu i neoporezivi regres (4k)

Posto je Irska "postala" dio naseg kraja ????,Lidl pocetna satnica €12.80 ,mjesecno cca 2200 bruto(cca 1800 neto 13.500 kn).Eto tek toliko da mozete usporedit s drugim odgovorima.
To bi vam bila placa osobe koja tek ude u firmu,cesto bez znjanja engleskog jezika ili nekakav student pa samo slaze i puni police,rjesava ambalazu i sl.
Prodavaci imaju pristup kasi pa se smatraju kao iskusniji ???? tako da su i place ekvivalentne tome.
Lp i ako treba jos kakva info u buducnosti stojim na raspolaganji!
Jos jedna bitna stavka,nedjelja i blgadan su placeni ×2


Hrvatska Pošta šalterski radnik zajedno sa prijevozom koji je za Crikvenica -Rijeka 578 kn i ne pokriva troškove cca 5200 smjenski rad i subote uračunate.

Plaća odgajatelja magistra 5780 kn

Placa Ina benzinska ( konkretno Skurinje ) oko 4700kn  

Spar prodavač/blagajnik 3800-4000, mesar 4700-4900. U Sparu je sve baš plača.. i radi se točno 40 sati tjedno.
Skladištar 4600 il 4800(naravno brutto) + 400 plus prijevoz
To vrijedi za Spar. Interspar je druga priča.. oni imaju nešto veću plaču al ne jako veću.

Interspar bruto 4700.

Studenac prodavač/blagajnik 4700 kn.


Pozdrav.... Evo malo o plaćama-radila sam u prodaji, te znam od kolega iz prve ruke, nadam se da će ostati anonimno????trgovina ima podjednake plaće... Najgore su Inovine i Brodokomerc  3800, zatim Tisak i Konzum koji imaju podjednako, osnovica i početna oko 4200 ali ide regres, božićnica i uskrsnica. Plodine su digle start na 5800 s tim da je prijava na minimalac, ostalo tzv stimulacija koja se skida ako ste na godišnjem, bolovanju. Studenac osnovica 4400... Na sve uglavnom ide prijevoz... BIPA je također u tom prosjeku oko 4000, interspar i SPAR također... Svi drže iste plaće, 100 kn gore dolje.  Lidl ima bolje, oko 5000 start, ovisno o satnici na koju ste prijavljeni, iznad svih je DM- oko 7000 osnovna, plus 13 plaća, regres i božićnica.
Plaće trgovačkih putnika su oko 5000 kn, ovisi imate li ili ne službeni auto... Trgovine po toweru ili ztc uglavnom daju od 4500-5000 tisuća, ovisno koliko ste vezani za promet prodajnog mjesta.
U pošti je start 4500, dalje ide radni staž i prijevoz..
Plaće sobarica po hotelima idu različito... Od 5000, 6000 ali radnika nema... Isto kao ni u trgovini jer su uvjeti rada katastrofa. Međutim račune morate platiti... Svi rade dok ne nađu što bolje...
Uglavnom, plaće su koma i nedostatne za bilo kakav normalan život, kako god to zvučalo.
Eto..... Lp
????od pumpi Ina je trenutno najgora, sva je u franšizi????petrol ima oko 6000, rekla mi bivša kolegica.


pozdrav, pitali ste koliko su plaće...pa evo za Plodine, prodavač-  5500 + prijevoz ( od toga ti je 3500 neto + stimulacija). npr božićnica 2500kn, uskrsnica 600kn bon, regres 1000kn ....šefovi odjela i glavni skladistar  imaju 500 ili 1000 kn veću placu
jedino nije dobro kad odeš na bolovanje, skinu stimulaciju,...  
Jedan dan u tjednu slobodno, jedan dan 5 sati, ostale dane 7 sati...jedino kad se mjenjaju cijene cijene se ostaje duže
Mislim kad je katalog novi, tada se ostaje duže malo

Znali smo raditi ujutro npr.ja od 5:30 i puste me doma u 13:00 i da se vratim na inventuru u 19:00 i budemo do 4:00 ujutro i radim onda za sat i pol nista placeno niti da su zahvalni na tome.

Plodine - u skladištu radnik ima 7000 + prijevoz (radna vremena ovisi o vrsti skladišta). No skida im se pola plaće ( stimulacija s kojom se izgiravaju sa neuređenom i smiješnom državom) ukoliko su samo 1 dan na bolovanju.  

Pozdrav, vidim da pitate za prosječne plaće u Rijeci, ja sam zaposlen u AGCT-u i prosječna plaća nam je cca 7500kn. To je nama placa sa redovnim satima, dva vikenda radna i jedan tjedan noćnih smjena.  
autor teksta : nismo spomenuli nigdje prosječne plaće!


Vezano za radna mjesta i plaće :
Dom umirovljenika Kantrida,
Osmosatne, sve tri smjene (2 jutra, 2 popodneva, 2 noći, 1 i pol dan slobodni), plaća varira jer platnu listu nitko ne zna objasniti od računovodstva, nekad 4500 neto bez prijevoza, nekad 5100, radi se vikendima, blagdanima, svaki dan. Kako koji odjel, ali u pravilu na mom odjelu, nemamo vrijeme za marendu već se jede kad se stigne na radnom mjestu. U mom odjelu je i problem da se može otići na wc samo ako je apsolutno nužno, jer nema tko zamijeniti radno mjesto na par minuta. Radna atmosfera jako loša, a sve ide od voditelja kojih Dom ima jako puno, do nas običnih radnika koji smo pregoreni. Kako sad u koroni, tako i prije korone. Odgovornost je ogromna na svakom radniku, voditelji niti trenutačna vd ravnatelja, a pogotovo bivša ravnateljica nikada radnika ne pohvale ili upute lijepu riječ. Na radnike koji idu na bolovanje, gleda se kao na najgore kriminalce. Nemamo niti kartele ni cvikalice već se ručno upisuje vrijeme dolaska i odlaska SVIH radnika u Domu. (jedna osoba u smjeni to radi). Svakako vas molim da zaštitite moj identitet. Hvala


Trgovina Krk, ex Radnik Opatija, 27g staža, poslovođa-prodavač, 5300kn+neplaćeni prekovremeni...no, mislim da je svugdje slično. ovdje je barem radno vrijeme bolje nego kod ostalih, zasad


ekipa, javljam se vezano za ovaj post oko plaća u gradu.. radim u Trgovini Krk gdje je plaća u prosjeku 4300 kn. Tu je naravno dodatak za prijevoz ovisno o zonama, božićnice i uskrsnice razmjerno broju odrađenih dana. Konkretno znači, cure koje su radile cijelu godinu su za Božić dobile 1300, a mi koji smo tek počeli razmjerno - smiješnih 300 kn : D
S obzirom da znamo raditi i po 10 dana bez slobodnog dana plaća je relativno mala kao i svugdje. Ali izbora zaposlenja baš i nema, pa je i ovo dobro..  Lijep pozdrav


Prikljucijem se na post o placama u Rijeci.

Iz radnog iskustva kao magistar radila sam u Zari prvo: 30h jedino tako zaposljavaju , 3500kn uvijeti ktastrofa , robija, mucenje radnika…
Trenurno radim u klinici dentalne medicine Orto nova kao graficki dizajner/fotograf , placa je solidna , bozicnica i regres su mali jako 500 kn , 5500 kuna je placa ali kad uzmete troskove zivota to je jako mala placa.Dom umirovljenika Kantrida- vss medicinska sestra 6100.

Mesnica pivac 5500 plus dodaci oko 6000

konobarica 4600 kn za  216 sati mjesecno dakle 21.30 kn/h.

Dobar dan..evo javljam se za place i ako je moguce da se ostane anoniman..plaća vatrogasca u Javnoj Vatrogasnoj Postrojbi Rijeka za normalne sate 5800kn.
 I zaboravio sam napomenut da je prijevoz posebno plaćen ovisno o zoni od kuda dolazi.

Pozdrav, plaće u JGL. Nakon više od 8godina operater u proizvodnji 5400kn. Dobiva se mjesečno uplata za dopunsko,vrtić,marendu ili mirovinsko ovisi što se odabere. Božićnica 1000kn, regres 1500kn, sv.Nikola za klince 600kn, bonus na kraju godine cca 3000kn ovisi o rezultatu poslovanja i u 4.mj isplata ciljeva s obzirom na vlastita dostignuća i rezultate.

 voljela bi da ostane anonimno,milman prodavaonica kave,minimalac ,prijevoz i nagrada na pocetku,kako trenutno nema posla bas,upitna je uopce placa s time da nam je nagrada ukinuta.i onda se cude kad odes,katastrofa.


Plaća u mojoj tvrtki za prijevoz (B kategorija kombi) je 7500kn sa radnim subotama ili 6500kn bez radnih subota, radi se 8h dnevno samo jutarnja smjena, plus prijevoz, plus bozicnica od 3000kn plus uskrsnica te plus bonus pred godisnji odmor. Smatram da je to normalna plaća i da se nemoze zivjeti nikako ispod te plaće. Lp
Molim anonimno

 Pozdrav, vezano uz plaće.. Radim u CCC Hrvatska.,Osnovica je 4200 +prijevoz a pod uvjetom da odradite sve nedjelje i niste ni dana na bolovanju dobije se cca 5000kn

Naravno molim anonimno. Plaća u državnoj upravi tj. sudu, gdje nas svi zovu uhljebi a radimo. Kad je rasprava moraš biti koncentriran bez obzira koliko god trajala i nema gladi ili nekih drugih potreba. Vikendi su slobodni. Dakle, sa 30 g staža imam 4800. Regres 1500 kao i božićnica. Za sv. Nikolu se dobije određeni iznos, ali ne znam točno koliko. Prijevoz je plaćen i to je sve.

 Pozdrav,evo i moj osvrt na plaće.Profesionalni vozač na šleperu Hrvatska -Italija, eventualno Slovenija.Plaćen sam na dnevnicu 80e/dan + dodatak po turi od 100kn + rezervoar goriva mjesečno za osobne potrebe + službeno vozilo za prijevoz od kamiona do doma.Sveukupno mi zarada ispada 90e/dan.Radim sistem pon-pet u kamionu,vikendi slobodni.Uglavnom jedan dan u tjednu prespavao doma između dvije ture.Ako se zalomi povratak subotom plaćeno mi je 600kn.Živim 5 dana u dva kvadrata kabine,radim 15h dnevno,efektivno 260...280h mjesečno + cca 100h odmora ili čekanja u kabini.Petkom kad dođem kući jedva čekam tuš i tanjur juhe.Pseći život.Ukupno izlazim cca 14000kn za 20...21 radni dan.Prijavljen sam na 4000kn i nisam zadovoljan time.Nakon 7 mj u firmi dobio sam božićnicu 2000kn + poklon.Poslodavac ima prijateljski odnos s zaposlenikom.Sbe u svemu težak i loš posao,ali kad sve zbrojiš i oduzmeš prilično sam zadovoljan.Lp.

Hp ekspres dostava placa 5000kn

Pizzajol 7000 ili 8000

Radim u staklarni Dišković d.o.o. i imam plaću 8700kn plus prijevoz 276kn. Radi se od pon do petka. 40h. Odlično je.

Benetton Rijeka,3 400kn plus prijevoz, sa nedjeljama jedva navučeš 3 800kn,najgora firma u 15god radnog staža.

bok
u vezi plaća
Kao zavarivač u 3.maj , 176 sati 6170.74 sa prijevozom, ocjena 5
a za 223 sata neto plača  7882,96 , sa prijevozom i ocjenom 5.5 to je najviše sati šta sam napravio...
To je bez marende, firma sufinancira 50% marende ako se ide u menzu,  hrana nije loša, barem je kuhano i topla...
lp...
prekovremeni su plaćeni 10% dodatno...

Radio Sam u 3.maj kao brodomonter za 4500 kuna 40 sati tjedno. Zadnje dvije godina kao kontrolor trupa za 6400 uz olakšicu poreza za dvoje djece. Završio up rad 3 godina fakulteta I mjesec Dana poslje otisao u Irsku. Tu Sam od 2018. Promijenio 3 posla. Zavrsio još godinu fakulteta. Plaća mi je 3900 eur + 1,75% godišnje povecanje. Privatno zdravstveno za cijelu obitelj. Bonus od 3000 do 5000 godišnje. 28 Dana GO.Ja radim u proizvodnji poluvodiča kao koperant firmi od 2000 zaposlenih. Ja Sam jedini od svoje firme u toj tvornici. Osim božicnih poklon kartica sa cca 100 do 200 euro. Dobijem bodove za kupnju na Amazonu. I placenu božicnu večeru u restoranu po mom izboru. Mornar u Rijeci ovaj put. Šefa vidim jednom ill dva put godišnje.
I zahvaljuje se za sve
Anonimno, molio bih.

 

 

Šaljite nam i dalje vaše plaće u inbox.


28.01.2022.