Malo smo išli provjeriti ono što već duže vrijeme Riječani pričaju a to je da Istrijani ne govore istinu kad je riječ o broju zaraženih virusom koji je paralizirao cijeli svijet ali ne i njih.  Istrijani i njihov stožer "malo" lažiraju podatke odnosno ne iznose istinite podatke. Dovoljno je pogledati našu županiju odnosno Opatiju i Lovran koji imaju više zaraženih nego cijela ISTRA ! Sad su malo pali brojevi svima pa razlika više nije tako očita kao prije.
 
Ovakve metode izračuna dovode u pitanje povjerenja građana u cijeli sustav. U Puli i Istri sve je krcato turistima bez maski i odstojanja, u što smo se i osobno uvjerili. Istra ima najveći broj turista u cijeloj Hrvatskoj.  I nisu ništa posebniji u ponašanju od nas a mi smo da nema Zadra bili bi najgora županija. Kako to ?
 


Stanje PGŽ

Dino Kozlevac šef istarskog stožera CZ.
 
Kad su 9.10.2020. upitali istarskog načelnika kako ta Istra ima jako malo novih slučajeva, on je izjavio da zahvaljuje građanima Istre i stožeru na predanosti. 


Opaska. Dok je PGŽ imala najstrože mjere u Hrvatskoj  i bila zatvorena,  Istra je bila otvorena.
 
07.07.2021.


UPDATE - 17.07.2021.

Lovran kojeg mnogi geografski svrstavaju u Istru ima više zaraženih nego CIJELA ISTRA !

Dokaz da Istarski stožer laže i obmanjuje hrvatsku javnost i sve stožere koje rade pošteno na svijetu. Ne samo Lovran, nego npr. i Matulji uz istarsku granicu imaju 10 zaraženih, duplo više nego cijela Istra.

LAŽI LAŽI LAŽI ME - Dok PGŽ muku muči s zaraženima i s teškim oscijalacijama. Jedno vrijeme bili smo i najgori u EU. Susjedna  istarska županija koja ima najveći broj ulazak turista, od samih početaka nema nikakvih problema, uvijek najmanji broj zaraženih i prije cjepiva i poslije. A po cijepljenosti su ispod nas.
Istra spada u svjetske fenomene, dok cijeli svijet muku muči s borbom protiv korone, kod njih ona gotovo da i ne postoji.  Kako to ?


A na objavu o manipuliranju brojevima javili su se i građani Istre.


UPDATE 29.7.2021.  :
Dok cijela Hrvatska bilježi rast korona slučajeva samo u Istri se obmanjuje javnost i lažiraju podaci koji bi trebali biti u rangu dalmatinskih, što znači da bi hrvatska obala trebala biti u crvenoj boji.
 
Istra (5) slovima PET
 
Rijeka 54
Matulji 11
Crikvenica 9
Viškovo 7
Bakar 5
 
itd.
 
Stožer PGŽ-a dnevno obradi preko 1700 testova , najviše u državi.
 
Točnije na dan: 26.07.2021. laboratorijski je obrađen 1751 uzorak briseva. I prema službenim podacima Vlade , teorija da se Istrijani ovdje dolaze testirat ne drži vodu jer se slučajevi bilježe prema mjestu prebivališta.
 
Zavod za javno zdravstvo Istarske županije
Na dan: 26.07.2021.
Broj testiranih: 93
 
No s obzirom na lažiranje podataka susjeda cijelo ovo praćenje statistike nema smisla i trud našeg stožera. 
#Istarski Stožer civilne zaštite ?
#Dino Kozlevac šef istarskog stožera CZ