Upitali smo Grad Rijeku kad će biti obnovljena Ulica Vjekoslava Đukića (KBC SUŠAK) i da li je u planu uopće? Jer njome je teško prometovati.

KBC SUŠAK – Ulica Vjekoslava Đukića. Nakon izgradnje novih dijelova bolničkih zgrada od strane države, cesta je propala. Spominjao se i rotor jer izlazak na glavnu cestu je nepregledan i opasan, no od toga ništa. Također jako velik broj ljudi gravitira tom području i često su prometni čepovi jer grad nije cestu iznad Studentskog kampusa spojio na riječku zaoblilaznicu. Po zadnjim novinskim informacijama niti neće.

Možete li reći koji su cestovni planovi što se tiče tog istočnog dijela Rijeke koji sudeći ne prati razvoj. Također velik broj pritužbi vozača je i na obližnju Ulicu Matina Kontuša po kojoj je nemoguće normalno vozit jer te baca na sve strane.

 

Odgovor  njihov:

Poštovani,

u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav navode da je uređenje raskrižja ulice Vjekoslava Dukića i Tome Strižića planirano Proračunom za 2023. godinu. Početak gradnje očekuje se u prvom kvartalu iduće godine, a dovršetak sredinom 2023. godine.

Ulica Vjekoslava Dukića je prometna poveznica Sveučilišnog Kampusa i Kliničkog bolničkog centra Sušak na mrežu gradskih prometnica. Svojim istočnim krakom povezana je na ulicu Tome Strižića. Izgradnjom Kampusa i KBC-a povećano je prometno opterećenje postojećeg raskrižja sa ulicom Tome Strižića te je Grad Rijeka pokrenuo postupak rekonstrukcije raskrižja ulica s pripadajućim dijelom privoza koji uključuju i trasu ulice Vjekoslava Dukića dugu oko 280 m, kako bi se obuhvatili i planirani priključci KBC-a na tu ulicu. Projekt je podijeljen u dvije faze. Prva faza obuhvaća trasu Ulice Vjekoslava Dukića od cca 280 metara te unutar trase rekonstrukciju sustava oborinske odvodnje, izgradnju javne rasvjete te izgradnju telekomunikacijske infrastrukture. Druga faza obuhvaća radove preoblikovanja postojećeg “T” raskrižja u četverokrako raskrižje s kružnim tokom prometa, što podrazumijeva i izmještanje dijela postojećih instalacija, prilagodbu ogradnih zidova i pješačkih površina novom raskrižju te izgradnju dijela vodovodne i plinske instalacije.

U sklopu svih ovih radova srušit će se i postojeći objekt koji se nalazi unutar obuhvata gradnje prometnice i raskrižja.

S poštovanjem, Gradska uprava.

Gradska uprava / 11.11.2022. u 03:11

Lp

11.11.2022.


Jutroooooo !!!


Kako vi zovete ovo ? Šaljite nam slikice vaše prve kavice.☕

Machineta ili cafetiera.

Machineta ili macchinetta književno je fiumanski.
Moka je talijanski.

Kod nas se to još zove "kafetijera" i uopće je nema u "Rječniku hrvatskog jezika", provjereno. Možda smo nešto prespavali. "Kuhalo za kavu"  valjda jbt.  

Za neke Riječane ispijanje kave je od životne važnosti, pristupa se ritualu. Osim naravno turske kave tu je ispijanje kave iz kafetijere. Evo kako je sve počelo.   

Povijest (1933. izumitelj Alfonso Bialetti)
Kafetijera ili machineta kako se kod nas najviše zove, pomoću kojeg se pravi omiljeni crni napitak propuštanjem kipuće vode pod tlakom pare kroz mljevenu kavu. Nazvan je po jemenskom gradu Mocha, a izumio ga je talijanski inženjer Alfonso Bialetti 1933. godine. 'Moka' je vrlo brzo prihvaćen i postao je jedan od simbola talijanske kulture, dizajna posebno. 'Bialetti' se i danas proizvodi, isti model pod imenom "Moka Express". Današnji modeli kafetijera izrađeni su najčešće od aluminija s bakelitnim ručkama.


Najbliži nama dućan baš samo te marke je u Palmanovi te u mjestu Villesse. Izlog u Palmanovi.

Postoji mnogobrojni načini ispijanja kave iz kafetijere. Ima i nekih kompliciranih koji oduzimaju mnogo vremena (kuhanje vode). No više manje ovo su najsnovnije upute.
Make the best coffee with ( Bialetti ) moka pot - My detailed guide 

PRIPREMA
1.)Prije prve upotrebe, novu kupljenu kafetijeru dobro isperite vodom i napravite prvu pripremu kave koju potom bacite.

2.) voda ide do ventila

3.) Ako sabijemo kavu u filteru , stvaramo vodi dodatan otpor, pa temperatura vode mora biti veća nego što je tehnički zadano i kava se spali. Umjesto toga moramo dobiti protočnost, voda mora lako proći kroz kavu koja mora biti rahla i mora je biti dovoljno da popuni filtar do vrha.

4.)Važno je moku maknuti sa štednjaka čim zašišti. Ako pustite da što više vode izađe (kako biste dobili više kave), život će vam uz tu šalicu kave biti jako gorak. Manja količina daje ukusniji i gušći ekstrakt nego napitak koji nastane ako pustite moku predugo na štednjaku.

Eterična ulja kave, koja su inače blagotvorna, vrlo brzo oksidiraju. - Čim otvorimo vrećicu kave, izlažemo je kisiku pa je kava starija od 60 dana zapravo već oksidirala, što nije dobro za želudac. Naravno, kava u zrnu će puno sporije oksidirati.
 
Ne lupati snažno filtar pokušavajući izvaditi kavu nakon kuhanja. Lupaju njime o tvrdu površinu, pri čemu se meki materijal savija i moka više ne brtvi kako treba. To će vrlo brzo uništiti i gumicu filtra.


Tetovaža Riječanina ispijanje kave iz kafetijere je  način života.  Tatto majstor Roni Kostadina (26)  - Karma ink salon.
----------------------
Mnogo odgovora smo dobili na našem facebooku a ovo je još naziva koje ste nam dostavili.
Rijeka i naš kraj :
Cogoma ili kogomica
Kogoma
Moka
Machineta za caffe
Makineta
Zanzibar


Hvala Vam na pažnji, nadamo se da ste nešto korisno naučili o ukusnom kućnom ispijanju kave u Rijeci i našem kraju jer o tome gotovo da se nema gdje pročitati. Šaljite nam vaše slikice kafetijera. Ovo su neke koje ste nam dostvili. Do neke nove teme lp .

 25.09.2022.


Kakva geografska zbrka danas vlada u regionalnim podjelama našeg kraja, sve zato što nemamo izgrađen regionalni identitet a kad se tome doda osnovno geografsko nepoznavanje pojmova dobijemo ovo što imamo danas. 
No ono što sigurno za početak možemo reći Rijeka NIJE u Istri, a nije bome ni Krk. Krčani i Riječani dakle NISU Istrijani kako mnogi to misle u ostatku Hrvatske.
Tako imamo i mi razne domaće pjesmuljke promašaje npr.
" ....s Medvejom, Ikom i Ićići diči se Istrijan....." što većini izaziva smijeh...
Svi Gremo Za Opatiju- Opatijski Suveniri 1975.

Opširnije...GIVEAWAY U povodu Dana grada Rijeke(15.6.)  STIGLE su nam sve veličine majica INDEFICIENTER posvećenu riječkoj trobojnici i grbu !! Kao i platnene torbe. Naručite na vrijeme. ⭐

EKSKLUZIVA - Dr.sc. Željko Heimer  iz Zagreba izdat će knjigu " Monografija 200 godina borbe grada za pravo na svoju zastavu " o našoj riječkoj trobojnici i grbu !
Dr.sc. Željko Heimer - hrvatski veksilolog, predsjednik Hrvatskog veksikološkog društva -  deseljećima se bavi proučavanjem zastava!
Neki detalji iz knjige :

"Veksilološka povijest Rijeke jedna je od fascinantnijih povijesti gradskih zastava na svjetskoj razini. "

"riječka je karmin-zlatna-ultramarin trobojnica jedina koja se, naprotiv mišljenja Povjerenstva, zaista „može smatrati isključivo jedinom gradskom zastavom“ – jer je to jedina izvorna gradska zastava koja nije nametnuta i koja ne predstavlja strane vlasti ili ideologije. To se isto ne može reći niti za zastavu s austrijskim, ni onu s ugarskim bojama, to se ne može reći ni za trobojnicu s fašističkim „obezglavljenim“ orlom, a ni za socijalističku „deideologirizanu“ plavu zastavu s prikazom delte. To se, također, ne može reći ni za svjetlo plavu jednobojnu zastavu nasilno nametnutu 1999. godine. "

"Iako je tijekom pisanja ovog rada bilo anticipirano ili je barem postojala realna nada da će se priča o riječkoj zastavi završiti sretno i formalnim usvajanjem, odobravanjem i početkom redovite uporabe povijesne riječke trobojnice kao gradske zastave, to se nije dogodilo te se dvostoljetna borba Riječana u svim režimima za pravo na svoje autohtone gradske simbole nastavlja. To je građansko pravo koje se ni u kojem drugom hrvatskom gradu ni općini ne postavlja, i u današnje doba uzima se zdravo za gotovo. "

Autor se nada da će ova monografija poslužiti kao dobar temelj istraživačima u drugim znanstvenim područjima, koji će tako moći koncentrirati se na predmet svojeg istraživanja, tako da pitanja koja su ovdje predstavljena čine osnovicu na koju mogu nadograđivati zgradu znanja.

Foto- Dr.sc. Željko Heimer, s puno žara promovira  riječku gradsku zastavu na Svjetskom veksikološkom kongresu San Antonio (Texas).

Riječani mogu biti sretni što imaju takvog jakog saveznika. ❤️

Naruči svoju majicu :
Majica crna kratki rukavi (INDEFICIENTER)
https://webshop.lokalpatrioti-rijeka.com/proizvod/majica-crna-kratki-rukavi-indeficienter/

EKO Platnena torba Indeficienter
https://webshop.lokalpatrioti-rijeka.com/proizvod/eko-platnena-torba-indeficienter/

GIVEAWAY - Darujemo majicu i platnenu torbu sretnom dobitniku.
Sve što treba je sherat ovu objavu na našem FB i označit bilo koga u komentaru.

Izvlačenje je slučajnim odabirom 8.6.2022.(srijeda) u 10 sati.
 https://commentpicker.com

Sretno !


05.06.2022.
Najnovije službene podatke koje imamo za broj ovisnika u Hrvatskoj su iz 2019. godine. Nažalost po gradovima nema dostupnih podataka osim iz 90-tih kad je Split tada prednjačio po broju ovisnika i smrtnosti o heroinu. 
Danas nisu više najgori u Hrvatskoj. Na stabilnoj razini su.Što znači da imaju dobar program protiv suzbijanja ovisnosti.


Split već dugo nije prijestolnica ovisnosti o heroinu. Najveći broj ovisnika ima u Zadru a iznenađujući su podaci da Istra ne stoji dobro po tom pitanju već godinama.


Najgori gradovi po broju ovisnika su centri Zadar, Pula i Šibenik  ! 2013. Istarska je bila najgora županija, Zadarska pa Šibenska. Isti slični podaci su i unatrag 10 godina po broju ovisnika na 100 000 stanovnika. 

Najvišu stopu liječenih ovisnika koji su ovisni o opijatima imala je Zadarska (496,2), zatim Istarska županija (430,7), Šibensko-kninska (405,4), Primorsko-goranska (315,9), Splitsko-dalmatinska (269,6), Grad Zagreb (236,4) te Dubrovačko-neretvanska (189,3).  Za cijelu Hrvatsku stopa je iznosila 185,2 na 100.000 stanovnika.

No kad idemo po broju ovisnika naravno u Gradu Zagrebu bi mogli najprije susret ovisnika 1871 ih je službeno na liječenju  , u Splitskoj-dalmatinskoj ih je 1009, Istarska začudujuće ima visok broj vjerojanto je riječ najviše o pulskom području , ukupno ih je 722 , u našoj Primosko-goranskoj ih je 699  (4 u državi), Zadarska 575, Osječka 312 te Šibenska 304 osoba.

 

 Treba reći da na svakog registriranog postoji  još jedan takav izvan sustava. Ovisnici su velik problem za cijelo društvo u cjelini  jer s njima ide i porast kriminalnih radnji.


Najmlađa zabilježena osoba je imala 13, a najstarija 72 godina.


Izvor: HZJZ

29.05.2022.SNAŽAN potres magnitude 6.1 prema Richteru pogodio je sinoć u 23 sata i 7 minuta Bosnu i Hercegovinu. Sve najveće novinske redakcije u Hrvatskoj odmah su objavile vijest osim Novog lista koji izgleda nema nikoga petkom navečer u svojem uredu. Poginula je 27-godišnja djevojka iz Stoca od posljedica odrona stijene.
Mnogi korisnici Androida u Hrvatskoj ostali su iznenađeni kada ih je mobitel upozorio na potres nekoliko sekundi prije nego što se on zbio.
Evo o čemu je riječ. S obzirom da živimo na trusnom području dobro je imat ovakve inovativne sustave .

Opširnije...


Riječani vole gostovanja, jer to uvijek pruža poseban doživljaj i sad imaju priliku u finalu kupa protiv Hajduka oborit vlastiti gostujući rekord ali i rekord  Poljuda.  Naime svaki klub sudionik finala imat će pravo na 20 posto kapaciteta stadiona za svoje navijače, a pored još 10 posto koliko za svoje potrebe zadržava HNS, ostatak ulaznica bit će u - slobodnoj prodaji (50%) ! Dakle, za Rijeku bi trebalo biti osigurano  oko cca 6600 ulaznica na Poljudu, toliko i za Hajduk, ako računamo da je kapacitet Poljuda 33.000 sjedećih mjesta.

Opširnije...


Braća Sharbini s Grobnika  legende kluba su uz Admira Hasančića najbolji strijelci Rijeke svih vremenu u HNL-u.

Braća Sharbini - Ahmad Sharbini (21. veljače 1984.)  s tetovažom svojeg brata Anasa (21. veljače 1987.). Zanimljivo da slave rođendan na isti dan. Otac Ahmada i Anasa Sharbinija podrijetlom je Palestinac iz Sirije koji je došao u Rijeku 1981. studirati ekonomiju, a sinove je usmjerio prema nogometu. Ahmad, na arapskom znači "Božji izaslanik", dok Anas znači "Nada".

Opširnije...

INBOX DISKRECIJA - Zanimaju nas kolike su plaće u Rijeci i našem kraju ?
 Posebno plaće radnika u trgovačkim lancima ( Tommy, Studenac, Plodine, Konzum, Kaufland, Piko, Brodokomerc,  Müller , Lidl, DM , Spar, Vindija  itd. ) jer je taj radni sektor najzastupljeniji.  
Također zanima nas koliko se kreću  plaće u JGL-u s obzirom da uskoro otvaraju još radna mjesta zbog sve  većeg i većeg obima posla.    
Javite se u inbox , diskrecija je kao i uvijek zajamčena. Otkriće plaća može dovest do vašeg povećanja ili da se  barem izjednače jer konkurencija sigurno ima veće  ali i da se loša plaćena mjesta napuste i da taj trgovac bude kažnjen zbog loših radnih uvjeta. Također možete napisat i uvjete rada, 13 .plaća i sl.
Spisak plaća ćemo javno objavit. I lijepa prilika da vidimo što nam se dogodilo s plaćama kad budu uskoro  preračunate  u EUR.

Također minimalna neto plaća za 2022. godinu u Hrvatskoj  je 3.750 kuna. A Riječani nažalost u prosjeku najčešće imaju netto plaću oko 4800 kn s kojom nije moguće voditi samostalan i normalan život.  

Opširnije...

    2021     2020      
    Followers Likes   Followers Likes   Rast + - Followers 
1 Vedrana Rudan- službena stranica 287.000     228.192 223.038   58.808
2 Unikatni pokloni - Ika 182.585 170.454   167.449 167.429   15.136
3 NK Rijeka 146.160 147.249   144.676 146.639   1.484
5 Miletić Marin - javna osoba 108.000     50.472 43.788   57.528
4 Novi list 100.043 95.563   92.818 90.948   7.225
6 Damir Urban 99.000     96.000     3.000
7 Ingrid Divković  82.000     76.803 75.538   5.197
8 Riportal.hr 67.824 63.232   60.133 56.649   7.691
9 Fiuman.hr 63.237 60.730   60.847 58.955   2.390
10 Rijeka Danas 54.604 53.119   49.193 47.909   5.411
11 Tower Center Rijeka 54.362 54.308   53.715 53.790   647
12 Moja Rijeka 52.488 52.729   51.913 52.439   575
13 Visit Kvarner 47.572 45.864   46.606 45.383   966
14  Gorski Kotar Adventure 45.251 45.230   45.312 45.368   -61
15 Visit Opatija 44.660 42.401   38.197 36.847   6.463
16 Mia Negovetić 42.000     39.000     3.000
17 visitRijeka - TZR 40.552 39.100   39.934 38.927   618
18 Zigman - Clothing (Brand)  37.180 36.923   36.862 36.716   318
19 Grad Rijeka  35.578 36.149   34.716 35.337   862
20 Rijeka - Weather (RIMETEO)  35.236 34.027   29.997 29.788   5.239
21 Društvo za zaštitu životinja Rijeka 33.891 34.086   32.089 32.360   1.802
22 Torpedo Media 29.742 30.869   29.631 28.868   111
23 Cacao (Rijeka) 29.507 29.257   28.163 27.987   1.344
24 Visit Krk island 28.942 27.452   27.534 26.656   1.408
25 Happy Land Tower Rijeka 28.407 28.921   28.966 29.457   -559
26 ZTC Zapadni trgovački centar Rijeka 27.352 27.204   27.133 27.019   219
27 Riječki karneval 24.928 24.841   24.962 24.889   -34
28 Let3 24.000     21.830 17.075   2.170
29 HR-Radio Rijeka 23.046 22.105   22.532 21.873   514
30 PodUckun Net 22.887 21.276   20.998 20.269   1.889
31 Radio Korzo 22.471 22.171   21.502 21.421   969
32 Kanal Ri 21.954 20.306   19.394 18.270   2.560
33 Grobnik circuit 21.334 20.577   18.076 17.497   3.258
34 Klub mladih Rijeka  20.465 20.006   19.669 19.360   796
35 Lokalpatrioti Rijeka 19.936 18.570   18.404 17.405   1.532
36 ĐIR po Starom gradu 19.186 19.001   18.773 18.588   413
37 Lynx and Fox (Delnice- Gorski kotar)  18.488 17.511   13.257 12.661   5.231
38 Svi mi koji volimo Rijeku 18.007 17.748   16.556 16.449   1.451
39 Otok Krk  17.346 16.802   16.274 15.947   1.072
40 Teklić 16.000     15.100 15.371   900
41 Park prirode Učka 15.397 14.595   13.971 13.614   1.426
42 Kvarnerski.com 15.000     12.658 12.471   2.342
43 pero - sredstva za čišćenje 14.963 14.520   13.244 12.898   1.719
44 Platak  14.157 13.557   11.105 10.719   3.052
45 Pink Pen Ivana Grabar 14.148 13.701          
46 Titoisti Rijeka 14.076 14.177   14.161 14.276   -85
47 Mala Kme osvaja svijet 14.000     12.011 11.494   1.989
48 Točka Tattoo Piercing Rijeka  13.948 14.022   13.732 13.803   216
49 KN Armada Rijeka 13.609 13.234   13.186 12.850   423
50 Gift Shop Adri- Pevex Kukuljanovo 13.562 13.462   13.219 13.210   343


S obzirom da Riječani i stanovnici našeg kraja od društvenih mreža i dalje najviše koriste Facebook ovo su najpopularnije Facebook stranice u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Kao i zadnje 3 godine napravljena je lista. Ukoliko neka stranica nije na listi obratite nam se. Poredak je napravljen prema broju folowera. Neke stranice samo to i imaju.  

Vedrana Rudan izgradila je najveći brend i okuplja publiku diljem Balkana. Bez premca je prva na listi. Ljudi je zbog britkog i iskrenog jezika vole. Unikatni pokloni dobro stoje. Ljudi vole poklone i to će uvijek biti IN, te ga stavlja na drugo mjesto. Nk Rijeka okuplja mnogo simpatizera diljem Hrvatske, točnije respektabilnih 146 160 pratitelja. Prvenstveno je to zaslužna svojim rezultatima i trudu, iza kojeg se krije uprava na čelu Damira Miškovića koja je radila na izgradnji brenda i zacrtanih programa/ciljeva/planova svake sezone. Sjećamo se ne tako davno, da je član s foruma Forza Fiume vodio te stranice, klub nije shvaćao moćni alat društvenih mreža. Dovoljno govori gdje je bio klub. Miletić Marin je najpopularniji riječki političar i gradski zastupnik. No svoju bazu pratitelja ima najviše van naše  županije jer se obraća najprije hrvatskoj katoličkoj zajednici i njhovim pratiteljima kao i desnom stranačkom biračkom tijelu. Novi list je na 4 mjestu. Kao najstarija živuća novina u Hrvatskoj nije brend broj 1 ni u lokalnim okvirima sudeći barem po FB mjerilima, ne može kao nk Rijeka proviriti u sve dijelove Hrvatske. A to je itekako moguće fizički kao novina ne ali putem interneta bi mogli. Dosta kasni s lokalnim vijestima, objavljuje članke iz HINE, nepotpisane autore itd.,što publika itekako vidi. A to ukazuje da su kao svugdje, financije najveći problem. No i kao takva novina i dalje je copy /paste glavni izvor vijesti svih riječkih portala koji promijene par rečenica ili naslov preformirani s drugačijim pitanjem i na tome grade publiku i interakciju.
   

Danas je teško graditi brend jer je Facebook srozao vidljivost postova i da bi ih vidjeli vaši članovi morate plaćati. No postoje izuzeci koji uspijevaju napravit dobru interakciju. To su Badbeat koji čak nije na listi i novi ulaz, osvježenje pozitivno je stranica Mala Kme osvaja svijet - možemo reći osobni blog čije objave gušt čitati i znaju imat po 1K lajkova. Mala Kme osvaja svijet je na 46 mjestu i izbacila je s liste  Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka. S njihovom objavom završavamo ovaj članak.  

Mala Kme osvaja svijet

Mali vodič za početnike i hobiste: Kako voditi uspješan fb page?
1. Prestani gledati reach, broj followera, broj reakcija i komentara.
2. Zaboravi brojke kompletno.
3. Izbriši filtere.
4. Okani se statistika, strategija i analiziranja.
5. Prestani se naslikavati svakih 5 minuta i pospremi cice nazad pod majicu.
6. Ne žicaj suradnje.
7. Daruj nešto zato što nekoga želiš razveseliti, ne da ti donese followere.
8. Piši što misliš a ne što misliš da će se drugima svidjeti.
9. Ne uspoređuj se s Katom iz Batine donje ni s trenutno aktualnom Kardashiankom. Ne budi zavidan.
10. Ne hrani se lajkovima i komentarima, neće ti izbrisati tvoje nesigurnosti i probleme.
11. Ne plaćaj objave, plati radije kavu nekoj dobroj duši.
12. Prestani društvene mreže shvaćati ozbiljno.
13. Sjeti se da je bolje biti sam nego u lošem društvu.
14. Ne glumataj.
15. Budi ČOVJEK i isto tako gledaj na ljude koji te čitaju. Oni NISU brojke.
Molim i drugi put.27.12.2021.

Analizirali smo jedinu dostupnu statistiku gledatelja nogometa na hrvatskim stadionima dostupnu na hrnogomet.com i ovim putem hvala im na tome.

Ono što treba reći Rijeka je drugi najgledaniji klub HNL-a zadnjih 10 godina. Od sezone 2012-2013 do 2021-2022. Sve zato što imamo 2 anomalije u hrvatskom nogometu. 1 anomalija je Dinamo koji je uništio hrvatski nogomet i razvodnio broj navijača ne samo na svojem stadionu nego i diljem države. Nezanimljivom ligom jer se već unaprijed zna prvak. 90 tih bio režimski klub koji je mijenjao ime, brisao dugove a zadržavao titule.  Stalne malverzacije u klubu iz glavnog grada Hrvatske,  centraliziranom  Zagrebu koji  s okolicom ima preko milijun i 400 tisuća stanovnika doveo do toga da na utakmice Dinama jedva dođe 2 000-3000 navijača/gledatelja. Postavlja se pitanje kako ih opet vratiti ? Jednom kad shvate da nogomet možda  i nije najvažnija sporedna stvar na svijetu. I druga anomalija je Hajduk. Suprotno od Dinama.   Hajdukova gledanost anomalija je koja ne ulazi u kalupe domaćeg nogometa. No bez rasprave Hajduk, iako nije osvojio više od 15 godina naslov prvaka i dalje  ima zasad najviše navijača u Hrvatskoj i magnet je za sve klubove u Hrvatskoj. Tako da bi za pravu  sliku posjete trebali maknut derbije s Hajdukom ali i Dinamom da bi mogli dobiti odgovor na pitanje koliko navijača ima danas Rijeka ? Govorimo o navijačima koji idu na domaće utakmice bez obzira pobjedivala Rijeka ili ne. Najvjernijoj riječkoj bazi navijača. Pa krenimo.

2021-2022 -*COVID POTVRDE
2020-2021 *KORONA
2017-2018 *krajem 2017. Teanna Limited preuzima klub . 21.07.2017. Dovršena sjeverna tribina stadiona HNK Rijeka, čime je povećan kapacitet stadiona na 8191.
2016-2017 *OSVOJEN NASLOV
2015-2016 *otvoren stadion Rujevica kapaciteta 6.039 sjedalica
2014-2015 *(03.02.2015.)HNK Rijeka prvi put u povijesti uvela online prodaju ulaznica preko interneta.
2012-2013 *2012 fondacija Social Sport preuzima klub - predsjednik kluba Damir Mišković

Opširnije...

Nakon ovog članka "Pogledajte riječka lokalpatriotska vojna znakovlja u Domovinskom ratu + naš kraj" pristižu nam grbovi i informacije koje dosad nismo imali a i javio nam se se i jedan Riječanin Zoran Balaban koji je čuvao "tajnu" 29 godina a baš iz Krtica koju ima na grbu riječku trobojnicu i grb. Iako je od pobjedničkog Domovinskog rata prošlo preko 25 godina sjećanja su još svježa.  

NEISPRIČANA PRIČA DOMOVINSKOG RATA - Tajna čuvana 29 godina! Hrabri Riječanin član Krtica, 128 brigade upao u četnički bunker i oteo im zastavu.

Opširnije...


Fiumani su i Talijani i Hrvati, Slovenci, Mađari, Nijemci, Česi, Slovaci, Židovi... svi koji su prihvatili tu kulturu i mentalitet. Ono što svih njih drzi na okupu i objedinjuje ih u jedan identitet je najviše fiumanski dijalekt. Njime govore svi. I iz tog posebnog identiteta se rađa autonomaštvo kao ideja i želja. Supilo je rekao, mi tu nikada ne bi pobijedili... Fiumanstvo je multikulturalnost, multijezičnost i tolerancija. Ni Fiumani, Talijani nisu htjeli pod Italiju ni Fiumani, Hrvati nisu htjeli pod Hrvatsku. Htjeli su biti kao Monaco i San marino.

Opširnije...Pogledajte službena hrvatska vojna lokalpatriotska znakovlja i nazive  s kojim su Riječani i stanovnici našeg kraja krenuli u ratne pohode i stvaranje Hrvatske.  Aktivno je sudjelovalo oko 50 000  ljudi.

Opširnije...

Stranica 1 od 10