Rijekofili , kvarneroljupci , goranoljupci i gosti dobrodošli !

O gradu Rijeci u školama su nas učili jako malo, samo osnovne informacije poput onih da je to glavna hrvatska luka, koliko ima stanovnika i to je, više-manje to. Međutim sama nam povijest grada ostaje neispričana. Upravo je to još jedan od razloga stvaranja ovog mjesta. Rijeka kao grad ima veliku i burnu povijest. U prošlom je stoljeću bila dijelom šest država te je, u jednom periodu (1920. godine) i sama bila državom. Rijeku su posjetile i mnoge poznate osobe među kojima su i argentinsko-kubanski marksistički revolucionar i političar Che Guevara, koji je u gradu boravio 1959. godine, te papa Ivan Pavao II. koji ostavio nezaboravan dojam na sve Riječane 2003. godine.
U gradu na Rječini izumljen je torpedo, a davne 1873. ovdje je odigrana i prva nogometna utakmica na području današnje Hrvatske. A to je tek djelić zanimljivih detalja koje možete otkriti proučavajući povijest grada Rijeke.Rijeka je nekoć bila grad jake industrije, dok se danas sve više okreće uslužnom - turističkom sektoru.
Da je riječ o gradu, kraju  ugodnom za život, dokazuje i činjenica da su se mnoge poznate osobe, odlučile upravo za život kod nas. Svoju  odluku o preseljenju svi oni nisu donijeli zbog karijere kao što je inače slučaj kad, primjerice, ljudi iz ostalih mjesta Hrvatske dolaze živjeti u Zagreb, već zbog načina života, rijeke tolerancije i mira koji teče gradom i našim predivnim krajem.Riječani, stanovnici grada na Rječini, mogu se pohvaliti velikom otvorenošću i rado će prihvatiti svakoga tko dođe živjeti u njihov grad, bez obzira na vjeru i naciju. 

I za kraj možemo samo reći "Ne pitaj što Rijeka može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za nju ! "