bunker riva obala Istarsko pristanište


Lučka uprava odlučila je bunker iz drugog Svjetskog rata  koji se nalazi na Rivi , pretvoriti u ugostiteljski objekt. Radovi su već počeli a fotografije radova možete vidjeti u galeriji. riva bunker bombe rijeka
Njemački bunker neokrznut  pretrpio je sva bombardiranja pa nije ni čudno da je baš upravo na toj građevini osvanuo naziv "TITO POBEDNIK".
Na slici se vidi oštećena zgrada Lučke kapetanije (40 tih su godina zgradu tako nazivali), i oštećena stara riječka skladište ispred nje.

bunker izgrađen potkraj Drugog svjetskog rata, »za potrebe protuavionskih i logističkih snaga okupatora«. Bunker je izgradila njemačka vojska, a s oslobođenjem Rijeke 1945. nestala je i dokumentacija o bunkeru i njegovoj gradnjiPreuzeto sa: http://www.lokalpatrioti-rijeka.com/forum/viewtopic.php?f=68&p=82798#p82798
Četrdeset metara dugi i oko pet metara široki lučki bunker Preuzeto sa: http://www.lokalpatrioti-rijeka.com/forum/viewtopic.php?f=68&p=82798#p82798
Četrdeset metara dugi i oko pet metara široki lučki bunker Preuzeto sa: http://www.lokalpatrioti-rijeka.com/forum/viewtopic.php?f=68&p=82798#p82798

riva bunker Rijeka

Nijemci bojeći se svazničkog iskcavanja u luci , duž Rive podignuli su žičane zapreke. Na slici tik uz bunker, tračnice uništene od eksplozija.

tito pobednik rijeka bunker 1945
Bunker je izgrađen potkraj Drugog svjetskog rata, »za potrebe protuavionskih i logističkih snaga okupatora«. Bunker je izgradila njemačka vojska, a s oslobođenjem Rijeke 1945. nestala je i dokumentacija o bunkeru i njegovoj gradnji .

Adamicev gat tropedna glava  world war rijeka

U neposrednoj blizini Adamićev gat , izvađena torpedna glava , u pozadini, na riječkom lukobranu vidi se kupalište Quarnero, svibanj 1945.

Nakon više od 70 godina , bunker će konačno dobiti i neku svrhu. "Forum ugostiteljstvo" uzeo je u koncesiju cijeli bunker  dužine oko 40 m i širine oko 5.  Ispred će biti terasa a predviđena su i kulturna događanja.
20.07.2014.