Zašto su svi važniji riječki mediji  napravili 'silenzio stampa' po pitanju iznenađujućih i nelogičkih povećanja cijena ulaznica za gledanje utakmica Rijeke. Odgovor dajemo u nastavku.
Samo je jedan riječki medij pisao o tome a to je novi uglavnom nogometno orijentiran riječki sportski portal "Hoću Ri".
Danima već traje bijes navijača Rijeke u vezi povećanja ulaznica HNK Rijeka. Ljutnja navijača je opravdana jer neke od ulaznica su čak i do 100 % poskupile a najviše su stradali navijači centralnih tribina koji su uvijek financijski najviše i davali klubu.

HNK Rijeka Kantrida cijene ulaznice pretppalte  2014

Danas, 30.6.2014. HNK Rijeka kreće u nove cijene ulaznica i pretplata. Ključni operativac uprave za logističke poslove kluba Vlado Čohar odlučio je povećati cijene karata, koje su sad poprilično visoke za ionako prazan riječki novčanik. Da ne idemo previše u širinu orijentirat ćemo se na najvažnije promjene i slikovni prikaz usporedba starih i novih cijena pa ćete i sami vidjeti promjene koje su nastupile s današnjim danom.
Dakle odsad "Riječke bijele" na dan utakmice možete gledati uživo za 200 kn ako odete na A tribinu (120 stara cijena), 100 kn ako odete na B i C tribinu (50 kn stara cijena), 30 kn na D tribinu (20 kn stara cijena), F 70kn (40 kn stara cijena) i za samo 10 kn na E tribinu (10 kn stara cijena). Cijena derbi utakmica su još i veće te vrlo odbijajuće za riječki standard.

Slijedi usporedba sa cijenama ulaznica koje su bile prije ove promjene. Kako kaže Vlado Čohar od ove sezone pretplata se, naime, pretvara u – paket ulaznica koje nose uobičajeno povoljniju, nižu cijenu !

Cijena ulaznica 2014 prije poskupljenja photo robi ri
Cijene prije poskupljenja

Postavlja se pitanje što je s onima kojima ne žele imati pretplatu, koja ionako nema smisla s ovakvim cijenama ? Trebalo je pustiti stare cijene , koje su sasvim u redu a pretplatu napraviti da se isplati ljudima jer zašto siliti ljude da uzimaju pretplatu kad im to ne odgovara iz raznih razloga.

Sve bi bilo dobro kad bi HNK Rijeka bila spremna na uvažavanje mišljenja navijača i ispravljanje propusta. Nažalost godinama je povratna informacija kluba prema vjernim navijačima bila stavljena na IGNORE. Možda se neke stvari promjene tko zna ?! No članovi kluba dobro znaju da ih se klub ne sjeti ni novogodišnjom čestitkom koja košta par kuna.

Zašto je tome tako odgovor leži u stručnosti kadra, naime ako je vjerovati natpisima glasa naroda poveći je broj ljudi koji su se odjednom uhljebili oko Miškovića, svjesno ili nesvjesno , to samo predsjednik zna.

Uoči dolaska gosp. Čotara na mjesto ključnog operativca Rijeke, to je bilo prije nekih pola godine, na portalu Novog lista objavljen je jedan proročki i dosta oštar komentar korisnika Pabla460. Slijedi u izvornom obliku.

pablo460 Objavljeno: 24. prosinca 2013. u 17:14

Čohar bi bio niko i ništa da mu nije starog i grada koji mu daje sve te sportske funkcije. Čovjek koji je bio u skokovima u vodu,sad je veliki znalac u nogometu. To je nečija produžena ruka i čovjek kojem nije stalo do ničeg,nego do svog položaja. Jednom rječju, smeće.

A zašto Novi list ništa nije pisao o tome ? Možda zato što s time zatvara svoj pristup klupskim informacijama kao što sportski dio ekipe Radio Rijeke koja je doslovno od 0-24 na Kantridi nije glasa ni slova pusitila. No zanimljivo je spomenuti da sin od Orlanda Rivettija radi u marketingu HNK Rijeke. Postavlja se pitanje da li su takve osobe vjerodostojne u svojem obavješćivanju oko događaja u klubu.
Dakle sve je isprepleteno raznim interesima nije ni čudno da nam se onda dešavaju ovakve stvari a zatim nemaju nikakvih odjeka u javnosti. Mediji bi trebali biti glas naroda. Istraživački novinari kad bi zagrebali ispod površine HNK Rijeke sigurno bi saznali još pikanterija.

Ažurirano 24.09.2014.
Pokazalo se točnim da su prevelike cijene ulaznica utjecale na posjećenost Kantride. Ove sezone Kantrida nijednom nije bila puna. Također , sustav prodaje traži online prodaju karata jer mnogi nemaju vremena odlazit do jedinog prodajnog mjesta na Kantridi i čekati svoju kartu. Cijene ulaznice se podižu kad je potražnja veća od ponude.

Sve je to već više puta rečeno, dovoljno je samo slušati glas naroda.