pETAR pAVLIC  VOJSKO OBERSNEL

Nema nijednog grada u Hrvatskoj koji je imao više slučajeva protesta , napada na gradsko poglavarstvo nego što ih ima grad Rijeka. Riječani se još dobro sjećaju  slučaja Josipa Šarića  kad je naoružan sa kalašnjikovom i dvjema bombama upao na sjednicu  Poglavarstva prosvjedujući  zbog prenamjene njegovog zemljišta u zeleni pojas. Samo godinu dana poslije 60-godišnji Petar Pavlić parkirao je bijeli golf u kojem je držao dva psa i boce plina te je prijetio da će vozilo dići u zrak ako mu se netko približi. Pavlić je na automobilu istaknuo natpis na kojem navodi da je "ovo mirni prosvjed" te da je u autu eksplozivna naprava. Prijetio je da će dignuti bombom sebe i gradonačelnika Obersnela. Gorjela vijećnica 1995, okolnosti nerazjašnjene, nitko ništa nije napravio kako bi se okolnosti istražile do kraja i rasvijetlio taj kriminalni čin .

 

Plinske boce, bombe,  kalašnjikovi koriste se kao sredstva za riješavanje problema  protiv riječkih vlastodržaca. Ne zaboravimo i nedavni slučaj Slavice Šote koja je odlučila javno dignuti glas protiv korupcije i kriminala u gradu Rijeci, zatvorivši se u poslovnom prostoru Rijekatekstila  čak 34 dana u samom  centru grada.  Mali čovjek očito ne može naći izlaz, kao u ovom Šotinom slučaju gdje grad pogoduje "kralju Korza"  Mirku Pavičiću. U riješavanju svojih problema  primorani su na očajne poteze.

Josip Šarić

Josip Šarić - poslije odrađene zatvorske kazne zbog prijetnje oružjem, došao je na Korzo s transparentom »Bando crvena." Štrajkam glađu dok ne vratite što ste oteli " izjavio je tada Josip Šarić. Vezao se lancima i mirno čekao razvoj situacije. Policija ga je gotovo sat vremena bezuspješno pokušavala uvjeriti da prekine svoj prosvjed, pa ga je na kraju uz pomoć vatrogasaca doslovce odnijela s Korza.

Petar Pavlic
Petar Pavlić - priredio je na Korzu neviđen prizor

Petar Pavlic danas  na Korzu prosvjeduje već drugi dan, protiv neučinkovite administracije jer već više od 30 godina ne može rijesiti problem pristupnog puta svom terenu. Pavlić je 2007. izazvao incident kada se parkirao automobilom VW Golf napunjenim s dvije plinske boce ispred zgrade gradske uprave na Korzu.

FOTO GALERIJA

IMG 9818

IMG 9733

IMG 9734

IMG 9735

IMG 9738

IMG 9739

IMG 9740

IMG 9744

IMG 9749

 

IMG 9766

 

IMG 9771

 

IMG 9774

IMG 9775

IMG 9803

 

30.4.2013.

 

Ažurirano : 9 dan prosvjeda.

Pavlić

 

Na jakoj vrućini Pavlić i dalje čeka ispred zgrade Gradskog poglavarstva  u nadi da će ga primit vladajući i riješit njegov problem ! (7.5.2013.)

tipbikkojisjedi

 Ažurirano: 15 dan prosvjeda (13.05.2013.)