Rijeka Osijek 26 5 1999
U posjedu smo  exkluzivne snimke legendarne utakmice između Rijeke i Osijeke, iz famozne 1999. godine, kad je Rijeka pokradena i oduzet joj naslov prvaka.
Pogledajte atmosferu, sve golove, te zadnjih cijelih 5 minuta i ostale najzanimljivije trenutke od kojih većina nije nikad objavljena na internetu (objavljeno je samo zaleđe).

Za Vas  smo napravili  skraćeni 34 minutni video.
Rijeka : Osijek, 26.5.1999, zadnja utakmica za naslov prvaka (neobjavljeni video)
https://www.youtube.com/watch?v=SKVF4Izwmhg

 

Kantrida Rijeka - Osijek 1999

 U kombiniranom prijenosu na televiziji prenosila se naša utakmica i ona u Zagrebu između Croatie i Varteksa, zbog toga su mnogi važni trenuci propušteni. U susretu protiv Osijeka pred punim uzavrelim stadionom (rekord stadiona 26 000 gledatelja). Sudac Šupraha iz Splita na intervenciju pomoćnog suca Krečaka iz Šibenika poništio je gol Balabana zbog navodnog zaleđa. Što je uzrokovalo jednu od  najvećih sramota u povijesti hrvatskog nogometa. No to je samo bio odraz stanja u hrvatskom nogometu i takva odluka se je mogla očekivati. Državni vrh, koji je izravno upravljao tadašnjom Croatiom nije mogao dopustiti da jedna Rijeka bude prvakom. Predsjednik Saveza Vlatko Marković poslije utakmice tada je izgovorio antologijsku izjavu: „Pobijedio je najkatoličkiji klub u državi“. Tog dana cijeli grad je disao za našu Rijeku, bila je to neobjašnjiva, pozitvno nabijena atmosfera koja se osjećala na svakom koraku. No taj predivan dan 26.5.1999., pretvorio se u sekundi u tužnu srijedu. Sudac je srušio snove navijača Rijeke i time donio klubu iz Maksimira, titulu  prvaka države pred praznim tribinama.