Napravili smo naljepnicu CAMPETTO za sve koji osjećaju ponos što žive tamo i oni koji ga vole!

CAMPETTO -je više od kvarta !


Campetto- je okružen Laginjinovom i Tizianovom ul. na sjeveru,Pomeriom na jugu , Prvomajskom na zapadu gdje se križa s Ulicom Fiorella la Guardija (gdje jedan od autora ove grafike živi - uz Malu placu ) i Guvernerovom palačom na istoku...Sjedište Lokalpatrioti Rijeka od kuda sve kreće nalazi se u samom  srcu Campetta u Studentskoj ulici.

Sjedište Lokalpatarioti Rijeka od kuda sve kreće nalazi se u samom  srcu Campetta u Studentskoj ulici.

Preuzeto sa: https://www.lokalpatrioti-rijeka.com/vijesti/176-kvart-campetto
Campetto- je okružen Laginjinovom i Tizianovom ul. na sjeveru,Pomeriom na jugu , Prvomajskom na zapadu gdje se križa s Ulicom Fiorella la Guardija (gdje jedan od autora ove grafike živi - uz Malu placu ) i Guvernerovom palačom na istoku...


Preuzeto sa: https://www.lokalpatrioti-rijeka.com/vijesti/176-kvart-campettoSjedište Lokalpatarioti Rijeka od kuda sve kreće nalazi se u samom  srcu Campetta u Studentskoj ulici.


Kvart kojeg nema na kartama, ali postoji snažan osjecaj pripadnosti prema njemu.
Kako je kvart dobio ime ? Omladinsko igraliste ( na njemu je i Rijeka nekoc igrala) zvalo se Campo Cellini a donje igraliste je bilo "Campo" tj.malo igraliste da je vremenom prerasla u Campetto i danas obuhvaca puno širi krug, zapravo bi rekli da je velik koliko se Rijecani koji tamo zive, osjecaju da pripadaju Campettu.

Ako promatramo zadnjih 30 godina, granice Campetta su se proširile. Campetto je danas ispresječen službenim gradskim imenom Brajda-Dolac i kvartom Belveder. Iako Brajda ima povijesno uporište (Braida) ni to nije garant da će zaživit kao ime. A o Campettu nema nigdje službeno zabilježeno osim predajom usmenim putem.  
Pa krenimo, naravno im onih koji ne osjećaju pripadnost Campettu, jednostavno se nisu kliknuli. Ali ovo je tema onih koji ga imaju u srcu. Pa pustite koji komentar na FB ispod ako smo vas preskočili.  

Campetto- je okružen Laginjinovom i Tizianovom ul. na sjeveru,Pomeriom na jugu , Prvomajskom na zapadu gdje se križa s Ulicom Fiorella la Guardija (gdje jedan od autora ove grafike živi - uz Malu placu ) i Guvernerovom palačom na istoku...

03.06.2010. u srcu Campetta preko, uz prekrasno stambeno naselje od opeke, napravljen je i jedan od naljepših grafita ikad napravljenih.

Neki od značajnih osoba koji su ostavili neka djela iza sebe:
Let 3 / Mrle - Stube Marka Remsa (preko puta veterinarske)
Orlando Rivetti 1951.-2020. jedan od najvećih sportskih novinara u Hrvatskoj je živio u Pomerio ulici, kojem je ljubav prema NK Rijeci bila neupitna).
Denis & Denis - Marina Perazić jedna od najpopularnijih pop pjevačica u Jugoslaviji koja je tada žarila i palila,  živi na Campettu u ulici Moše Albaharija.
Damir Urban - jedan od najvećih glazbenika na ovim prostorima živi u ulici Ivana Filipovića.


O Campettu i ekipama koje tamo djeluju se može još pričati ali o tome nekom drugom pričom ili prilikom...
Ima još riječkih kultnih kvartova osim Campetta čiji nazivi službeno ne postoje Stari grad, Costabella, Bivio , Krnjevo pa tu su i kvartovi čiji nazivi nestaju "Štranga" koja većina Riječana ni ne zna gdje su njene granice a i netočno se pišu neki npr. Toreta se ne piše Toretta iako je na starim kartama tako obilježeno. Ispravno je Toreta, s obzirom da je to izvorni fiumanski naziv, Toretta ili bilo koja varijacija bila bi netočna. Toliko!
RIJEKA DRŽAVA- CAMPETTO KONTINENT !


Campetto je smješten na padini, na kojoj se nalazi reprezentativna zgrada Nautičke akademije izgrađena 1902.godine, urbanu kulturu predstavljaju tenisice u riječkim bojama koje vise s telefonskih ili električnih kablova a da mogu pričat svašta bi rekle.

WEBSHOP - Naljepnica Campetto (5 komada)19.01.2021.